Blog Kruip in een oude kaart

Blog van Bram Vannieuwenhuyze en Marissa Griffioen over de Grassroot Kruip in een oude kaart.

Helaas zijn een aantal praktische problemen opgedoken tijdens de tweede fase van de Grassroot Kruip in de oude kaart. Nadat in de lente van 2018 zoals gepland een digitaal tekentablet is aangeschaft en getest door studente Marissa Griffioen, liep het in het najaar helaas mis bij de toepassing in het vak Kaartanalyse en Historisch GIS. De precieze technische oorzaken zijn niet bekend; vermoedelijk was het tablet niet compatibel met de videokaarten in de laptop van de docent en in de vrij verouderde laptop van het leslokaal. Een oplossing is er pas gekomen met de aanschaf van een nieuwe laptop, maar op dat moment was het vak reeds te ver gevorderd om het Grassroot-project alsnog van start te laten gaan. Het is daarom de ambitie om de Grassroot Kruip in de oude kaart volgend academiejaar 2019-2020 goed en wel uit te proberen – het vak Kaartanalyse en Historisch GIS gaat dan wegens verschuivingen in het onderwijs wel pas door in het tweede semester.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s