Big Brother

bijdrage van: Sijo Dijkstra

De UvA zet de eerste schreden op het pas van learning analytics. Learning analytics gaat over het inzichtelijk maken van het (on-line) gedrag van studenten op bijvoorbeeld de elektronische leeromgeving. Door data uit de systemen op te vragen over bijvoorbeeld het moment waarop studenten leermaterialen downloaden uit Blackboard, deze te analyseren en te interpreteren kan een indicatie verkregen worden of een student op tijd begonnen is met studeren. Ook Blackboard zelf heeft mogelijkheden om het gedrag van studenten te monitoren bijvoorbeeld via het early warning system.
Door het gedrag van studenten op de elektronische diensten in kaart te brengen kan dit gedrag ook gestuurd worden met de bedoeling het studierendement en -succes te verhogen. De komende periode zullen aan de UvA meer initiatieven worden opgezet rond het thema learning analytics. Big Brother is supporting you? Of is het: Big Brother is watching you?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s