MijnUvA of UvA’sUvA

bijdrage van Sijo Dijkstra

Bij oplevering van de vorige versie van MijnUvA in 2009 is besloten om studenten volledige zeggenschap te geven over de inrichting en samenstelling van het portaal. Dat betekent dat studenten alle kanalen kunnen verwijderen als zij dat willen, en ook kanalen kunnen verplaatsen naar een andere kolom of tab. Studenten kiezen zelf welke informatiekanalen zij in het portaal willen gebruiken.

Bij de introductie van de nieuwe lay out van MijnUvA in september 2012 zijn diverse kanalen vastgezet. Dat betekent dat een student deze kanalen niet meer kan verplaatsen naar een andere kolom of tab, en ook kan de gebruiker een verplicht kanaal niet verwijderen uit het portaal. De student heeft met deze wijzigingen maar beperkte invloed op de inrichting van het portaal.

Is dit vooruitgang? Is het de plicht van een onderwijsinstelling om de student bepaalde informatie te tonen bij het inloggen op het studentenportaal? Of ligt de verantwoordelijkheid voor het lezen van informatie bij de student?