UvA lanceert thematische serie MOOC’s op Coursera

mooc-solid-scienceAls eerste Nederlandse universiteit biedt de Universiteit van Amsterdam vanaf studiejaar 2015-2016 een Specialization, een serie Massive Open Online Courses (MOOC’s) in een specifiek vakgebied, aan op Coursera. Het gaat om een Specialization op het gebied van methoden en technieken in de sociale wetenschappen, die bestaat uit vier MOOC’s en een afsluitend onderzoeksproject.

In de eerste UvA-Specialization, getiteld Become a social scientist: Methods and Statistics, kunnen geïnteresseerden vier verschillende courses volgen: Solid Science: Research Methods, Qualitative Research Methods, Descriptive Statistics en Inferential Statistics. Aansluitend worden de deelnemers getoetst in een onderzoeksproject waarin ze de opgedane kennis moeten toepassen. Na succesvolle afronding van de onderdelen van de Specialization, ontvangen ze een certificaat van deelname.

De Specialization Become a social scientist: Methods and Statisticsstart in september 2015 op Coursera, het internationale online educatieplatform. De startdata van de verschillende courses zijn:
31 augustus 2015 Solid Science: Research Methods; 26 oktober 2015 Qualitative Research Methods; 4 januari 2016 Descriptive Statistics; 29 februari 2016 Inferential Statistics; 25 april 2016Social Science Final Research Project.
De eerste course van de Specialization, waarin onderzoeksmethoden centraal staan, heeft afgelopen september al als pilot gedraaid.

Meer informatie op Coursera

bron: UvA persvoorlichting

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s