Hulp gevraagd bij digitale feedback!

bijdrage van: Masha Bakker

Voor een academisch schrijfvak ben ik op zoek naar een programma om gestandaardiseerde feedbackrapporten digitaal onder mijn studenten te verspreiden. Het is belangrijk dat zij per criterium weten hoe zij scoren (bijv. ‘matig’) en daar relevant herschrijfadvies bij krijgen (standaard en/of aanvullend of geen). Een eis is dat studenten het herschrijfadvies dat voor hen niet relevant is, ook niet in het rapport terugzien. Een tweede eis is dat het makkelijk aan Blackboard kan worden gekoppeld. Derde eis: dataverzameling studenten en beoordelende docenten. Vierde en belangrijkste eis: makkelijk in gebruik voor docenten die de formats voor de feedbackrapporten zelf bouwen.

Zelf stel ik mij een programma’tje voor met vooraf ingebouwde keuzemenu’s e.d. – een beetje zoals in een online enquête. Het probleem met dit soort enquêtetools is dat ik de ingevulde rapporten meestal niet naar de studenten kan versturen. Met Qualtrics kan dit wel, maar het programma valt af omdat het te duur is… Heb ook al eens geëxperimenteerd met Easion, Turnitin en de nakijktool in Blackboard, maar ik vraag mij af of er meer mogelijkheden zijn.

Samenvattend: makkelijk in gebruik, niet duur, met dataverzameling en geschikt voor Blackboard.

Heeft iemand een tip?