Test jezelf

bijdrage van: Jacobijn Sandberg

De eerstejaarsstudenten van de bachelor Informatiekunde bestuderen Informatietheorie aan de hand van een videoreeks van de Khan Academy. De video’s zijn ingebed in de Blackboard site van het introductievak Informatiekunde in Vogelvlucht.

testjezelf afb1
Figuur 1: Screenshot Blackboard

De eerstejaars bekijken de filmpjes en beantwoorden na het bekijken van elk filmpje de “test jezelf” vragen. De stof die behandeld wordt in de filmpjes is tentamenstof en maakt deel uit van het eerste deeltentamen in week 4.

Er worden in het deeltentamen 10 vragen gesteld over de stof uit de filmpjes, net als vorig jaar. Alleen werkten de studenten vorig jaar niet met de “test jezelf” vragen. Onze veronderstelling is dat de “test jezelf” vragen een bijdrage leveren aan het actief bestuderen van de stof en zullen leiden tot een beter tentamenresultaat. Of dat zo is, weten we na het afnemen van de deeltoets. Dan kom ik bij u terug.

testjezelf afb2

Figuur 2: Screenshot “test jezelf” vragen