Tools, Tips and Tricks met Geografische data

Tools, Tips and Tricks
bijdrage van Thijs de Boer, Harry Seijmonsbergen & Henk Pieter Sterk

 Trefwoorden: Geografische data, voorbeelden, 

Er wordt een website ontwikkeld voor en door UvA Master studenten en medewerkers om gemakkelijk geografische data en modellen te delen met anderen. Het doel is om een platform te creëren waar data, tips en hulpmiddelen gerelateerd aan de aardwetenschappen, inclusief ecologie, kan worden aangeleverd om vervolgens door anderen binnen het UvA-domein gebruikt te kunnen worden.

Studenten kunnen, na goedkeuring van de beheerders, hun thesis-uitkomsten en/of data aanleveren zodat deze voor verder onderzoek beschikbaar blijven. Door middel van een uitgebreid metadata-overzicht zal de bron altijd te achterhalen zijn, evenals de gebruikte methodes voor het maken van de projectproducten. Ook scripts van bijvoorbeeld Python of MATLAB zullen via deze portaal beschikbaar worden voor onderzoek en onderwijs.

Ook zal er een lijst met online databases gemaakt worden waar men, ook buiten de UvA om, geo-gerelateerde data kan verkrijgen. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld luchtfoto’s uit Spanje, hoogtemodellen uit Engeland en alle open data van Nederland en nog veel meer.

Doordat de input mede door studenten bepaald wordt is de verwachting dat de portaal goed gebruikt wordt; er kunnen verzoeken voor bepaalde dataset worden ingediend bij de beheerders om eigen projecten te ondersteunen.

Het platform zal onderdeel worden van de Geoportal of the University of Amsterdam (http://geodata.science.uva.nl:8080/geoportal/catalog/main/home.page).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s