Vaardigheidsonderwijs AMC

bijdrage van: Brent Veldman

Het doel van de grassroot is een betere en uniforme voorbereiding op het vaardighedenonderwijs dat wordt gegeven door de afdeling huisartsgeneeskunde. De huidige voorbereiding door de studenten bestaat uit het lezen van leerstof uit het leerboek. In de praktijk blijkt dit vaak onvoldoende om meteen te kunnen beginnen met oefenen, waardoor kostbare oefentijd verloren gaat aan uitleg. Daarom willen wij graag via blackboard een voorbereiding aanbieden, waarbij voorbeeldvideo’s van het lichamelijk onderzoek centraal staan. Om de stof uniform te houden leek ons de video’s uit het leerboek hiervoor geschikt.

Inmiddels is vorig jaar een nieuwe druk uitgekomen van het leerboek. Het leek ons goed dit eerst af te wachten, zodat de inhoud up to date zou zijn. Daarna hebben wij overlegd met de uitgever of wij het video-materiaal van het leerboek op deze manier via blackboard konden aanbieden. Helaas hebben wij recent vernomen dat de video’s niet ter beschikking kunnen worden gesteld.

Alternatieven die wij nu beraden: voorbereidend onderwijs aanbieden via blackboard met verwijzingen naar de desbetreffende leerboekvideo’s. Zelf video’s maken is minder interessant geworden gezien de start van de NBG in september en onduidelijkheid wat dit betekent voor het vaardighedenonderwijs.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s