Culturally Competent in Medical Education (C2ME)

bijdrage van Jeanine Suurmond

In september 2015 is het project ‘Culturally Competent in Medical Education’ afgerond met een symposium in het AMC. Het project is twee jaar geleden gestart om docenten te kunnen ondersteunen bij het geven van onderwijs over etnische en culturele diversiteit van patiënten.

Doel grassroot

Voor de grassroot hebben we verschillende filmpjes gemaakt waarin docenten vertellen waarom het belangrijk is dat medische studenten onderwijs krijgen over diversiteit van patiënten. Deze filmpjes zijn gebruikt voor een online module voor medische docenten. De online module is te vinden op  deze link.

Klik op ‘Self-Enroll in this course’ en je hebt toegang tot de module.

Afbeelding1

Een indruk van opzet van de module

Er zijn nog drie andere modules gepland welke binnenkort op de site van www.amc.nl/C2ME worden geplaatst:

• Module 2:  Social determinants of health
  • Module 3:  Diversity and communication
  • Module 4:  Making the most of student diversity

Het C2ME project werd mede- gefinancierd door het Europese EACEA ERASMUS Leven Lang Leren Programma (2013) en wordt gecoördineerd door Jeanine Suurmond van het AMC/UvA.  Er deden 13 medische faculteiten mee in 12 landen.