Afsluitende blog-bijdrage ‘Virtual Reality Lectures’ door Sharon Klinkenberg

Dit project beoogde de kwaliteit van college registratie te verhogen en studenten een VR omgeving te bieden om de colleges terug te kijken. Het voornaamste doel was om de laser pointer in beeld te krijgen en bewegend materiaal op de beamer zichtbaar te maken. Over alle vorderingen is een blog bijgehouden op SURFspace.nl waar alle details van dit project terug te vinden zijn.

Geconcludeerd moet worden dat de opnames in 4K het nog steeds niet mogelijk maken om te lezen wat er op de beamer staat en dat de laser pointer niet te zien is. Wel voelt het met een google cardboard op je neus alsof je daadwerkelijk in de college banken zit. Maar ook hier is de beeldkwaliteit sterk afhankelijk van de resolutie van de gebruikte smartphone. Het is nog even wachten op de ervaringen van studenten met de VR opname maar ook die resultaten zullen op SURFspace.nl beschikbaar gemaakt worden.