Blog Online oefenomgeving voor algoritmen

Blog van Daniëlle Sent over de Grassroot Online oefenomgeving voor algoritmen.

Bij het vak ‘voortgezet programmeren’ van de bachelor Medische Informatiekunde leren studenten de werking van een aantal bekende algoritmen en hoe bewerkingen op datastructuren in z’n werk gaan. Om hiermee te kunnen oefenen, zijn deze datastructuren en algoritmen grafisch weergegeven op een website. Studenten kunnen zelf input verzinnen, het algoritme aan het werk zien, en de output gebruiken voor het nakijken van opgaven. Deze opgaven waren ofwel quizzen in Canvas waarbij het juiste antwoord zichtbaar werd na indiening van de eigen antwoorden , of opgaven waarbij het antwoord niet gegeven was en zij dus zelf hun antwoorden moesten controleren.

De website maakte dan ook een onderdeel uit van een breder pallet aan online mogelijkheden. Hiermee kon de zelfstudietijd verrijkt worden en werd deze vele malen effectiever dan voorgaande jaren.

blog